Επιδρομές γερμανικών αρχών σε ακροδεξιά κρησφύγετα

Γερμανοί ομοσπονδιακοί εισαγγελείς μαζί με ειδικές αστυνομικές ομάδες προχώρησαν σήμερα (Κυριακή του Πάσχα) σε εφόδους σε διαμερίσματα συγκεκριμένων ατόμων, τα οποία θεωρούνται ύποπτα για την ίδρυση της ακροδεξιάς τρομοκρατικής ομάδας Ράιχσμπεργκερ (Reichsbürger).

Η οργάνωση αυτή πιστεύεται ότι μπορεί να προχωρήσει σε δολοφονίες ανθρώπων προκειμένου να προωθήσει τους στόχους της.

Σύμφωνα με ομοσπονδιακούς εισαγγελείς, πραγματοποιήθηκαν επιδρομές σε τρία γερμανικά κρατίδια (Βερολίνο, Βρανδεμβούργο και Θουριγγία), με σκοπό να διευκρινιστεί εάν αληθεύουν οι υφιστάμενες υποψίες και να εξακριβωθεί εάν οι ύποπτοι είναι κάτοχοι όπλων.

Μέχρι στιγμής, πάντως, οι αρχές δεν έχουν προχωρήσει σε συλλήψεις.

Η οργάνωση Ράιχσμπεργκερ (που «μεταφράζεται» σε «πολίτες του Ράιχ»), απορρίπτει τη σύγχρονη Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας κι «αναγνωρίζει» τη γερμανική αυτοκρατορία που υπήρξε από το 1871 έως το 1918. Μέλη της συμμερίζονται την αντισημιτική ρητορική, ενώ ορισμένοι από αυτούς πιστεύεται ότι είναι ικανοί να προχωρήσουν σε πράξεις βίας.

Μέχρι αρκετά πρόσφατα, η οργάνωση θεωρούταν ως «ανοργάνωτη και χωρίς ηγέτη». Ωστόσο, γερμανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι φέτος αυξήθηκε η συμμετοχή πολιτών σε αυτήν, καθώς και ότι η οργάνωση προσπαθεί να φτιάξει στρατό.

efsyn.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί